DE GREEN OFFICE HEEFT HAAR EIGEN LOGO

 

Het logo straalt bewust een tijdloze degelijkheid uit. De combinatie van zwart-wit - groen geeft het logo zijn tijdloze aspect, een combinatie die ook op lange termijn nooit verouderd aanvoelt. Hogeschool PXL is mee met zijn tijd: vandaag én morgen. De stevige fundamenten van Hogeschool PXL geven studenten een goede start voor hun professionele leven. De stevige basis uit zich onder andere in goed leesbare solide letters.

De letters liggen op een cirkelvormig vlak. Een verwijzing naar een pixel en dus ook naar het digitale tijdperk. De cirkel geeft het logo ook een 'veilig' karakter: Hogeschool PXL is voor studenten en lectoren/docenten een microkosmos waarin ze zich kunnen ontwikkelen. 

De cirkel suggereert ook interactie en samenwerking. Iedereen zit even ver van het middelpunt. In dit geval illustreert het de goede interactie tussen Hogeschool PXL en de buitenwereld die elkaar wederzijds versterken. Het hartje in de P ten slotte verwijst enerzijds naar het Limburgsymbool en anderzijds naar de persoonlijke aandacht die Hogeschool PXL aan haar studenten besteedt: het hart van Hogeschool PXL klopt niet alleen voor kennisoverdracht, maar ook voor de mens en het milieu.

 

Het ontwerp van Yousra werd doorgestuurd naar de dienst communicatie waarna het even gefinetuned werd tot onderstaand eindresultaat. Bedankt Ellen!

Yousra, studente Sociaal Maatschappelijk Werk ontwerpt het nieuwe logo voor de Green Office! Super gedaan!